Wanneer en waar?

De cursus wordt in principe bij jou/jullie thuis gegeven. Relaxt in je eigen omgeving, samen met je geboortepartner(s). Dit kan je partner zijn, een vriendin, moeder, vroedvrouw, doula. Wie jij erbij wilt hebben en wie jou bij gaat staan tijdens de geboorte. Samen bekijken we wanneer dit het beste uitkomt. Dit kan zowel overdag als in de avonduren zijn.

Jullie investering

Dit cadeau aan jezelf en jullie kindje kost €349,- voor de hele cursus, dit is inclusief deelname van de geboortepartner(s) (maximaal twee) en het cursusmateriaal. Je ontvangt het cursusmateriaal ook digitaal.

We willen niet dat de financiën een beperking zijn. Als dit voor jou/jullie het geval is dan horen we graag van je, bijvoorbeeld via het contactformulier of door even te bellen. Een betalingsregeling is altijd bespreekbaar.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) een HypnoBirthing® cursus vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt zelf bij je zorgverzekeraar controleren of dit voor jou het geval is. Let wel op: HypnoBirthing® docenten zijn geen zorgverlener en wij hebben daarom geen AGB-code.

Tijdsinvestering

De cursus verspreiden we over meerdere contactmomenten. Dit kunnen vier momenten van ongeveer 2,5 uur zijn, drie momenten van ongeveer 3 uur of twee cursusdagen van elke ongeveer 5 uur. Zorg daarnaast voor voldoende oefenmomenten thuis. De technieken zijn niet moeilijk, maar het vraagt wel oefening en daar is nou eenmaal tijd voor nodig. Het is ook mogelijk om de cursus-uren anders te verdelen. Daarna zijn er ook nog mogelijkheden om vragen te stellen of contact te hebben als je thuis aan het oefenen bent.

Af en toe wordt ons de vraag gesteld of zoveel uren echt nodig zijn. Het antwoord is: ja. Wil je jezelf de HypnoBirthing-technieken eigen maken, dan kost dit nou eenmaal wat tijd. We begrijpen uiteraard dat dit voor sommige mensen een relatief grote tijdsinvestering is, maar je zult merken dat dit het dubbel en dwars waard is. De technieken zijn niet moeilijk en iedereen kan ze leren, maar het heeft wel tijd nodig en conditionering.

Een hele cursus lijkt misschien prijzig maar is dat niet als je het terug rekent naar het aantal uren dat we onze persoonlijke aandacht aan jullie geven, ook straks na de geboorte als jullie met eventuele vragen of onzekerheden zitten.
We kunnen jullie verzekeren: een geboorte waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken is beslist onbetaalbaar!

We bieden soms ook de mogelijkheid om een 1-daagse geboorte-cursus te volgen. Dit is geen HypnoBirthing cursus, maar hierin worden wel enkele elementen toegelicht en gebruikt uit de cursus.

Hoe en wanneer aanmelden?

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Je kunt op ieder moment in je zwangerschap deelnemen aan de cursus, idealiter start je tussen de 20e en 32e week van je zwangerschap. Heb je vragen voor je je in wilt schrijven? Mail ons dan via het contactformulier.

Lees hier meer over ons privacybeleid.