Wanneer en waar?

De cursus wordt op zaterdagen gegeven. In het overzicht van cursusmomenten zie je op welke data er nog plek is. De cursus wordt bij jullie thuis, bij andere (aanstaande) ouders thuis, of bij ons aan huis gegeven op Blokwetering 1 in Culemborg.

Jullie investering

Dit cadeau aan jezelf en jullie kindje kost €299,- voor de hele cursus, dit is inclusief deelname van de geboortepartner(s) (maximaal twee); al het cursusmateriaal; audio materiaal, en een map met hand-outs om thuis mee te oefenen.

We willen niet dat de financiën een beperking zijn. Als dit voor jou/jullie het geval is dan horen we graag van je via het contactformulier. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) een HypnoBirthing® cursus vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt zelf bij je zorgverzekeraar controleren of dit voor jou het geval is. Let wel op: HypnoBirthing® docenten zijn geen zorgverlener en wij hebben daarom geen AGB-code.

Tijdsinvestering

De cursus kost je zo’n anderhalve zaterdag van je tijd. Het is ook mogelijk om de cursusuren anders te verdelen. Maar in principe gaan we uit van een dag (10:30 – 16:30 uur) en een middag (12:30 – 17:00 uur).

Af en toe wordt ons de vraag gesteld of zoveel uren echt nodig zijn. Het antwoord is: ja. Wil je jezelf de HypnoBirthing-technieken eigen maken, dan kost dit nou eenmaal wat tijd. We begrijpen uiteraard dat dit voor sommige mensen een relatief grote tijdsinvestering is, maar je zult merken dat dit het dubbel en dwars waard is. De technieken zijn niet moeilijk en iedereen kan ze leren, maar het heeft wel tijd nodig en conditionering.

Een hele cursus lijkt misschien prijzig maar is dat niet als je het terug rekent naar het aantal uren dat we onze persoonlijke aandacht aan jullie geven, ook straks na de geboorte als jullie met eventuele vragen of onzekerheden zitten.
We kunnen jullie verzekeren: een geboorte waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken is beslist onbetaalbaar!

We bieden soms ook de mogelijkheid om een 1-daagse geboorte-cursus te volgen. Dit is geen HypnoBirthing cursus, maar hierin worden wel enkele elementen toegelicht en gebruikt uit de cursus.

Hoe en wanneer aanmelden?

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Je kunt op ieder moment in je zwangerschap deelnemen aan de cursus, idealiter start je tussen de 20e en 32e week van je zwangerschap. Heb je vragen voor je je in wilt schrijven? Mail ons dan via het contactformulier.

Lees hier meer over ons privacybeleid.