Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. De opbouw van de cursus is als volgt:

les 1: de werking van de baarmoeder en de hormonen tijdens het  geboorteproces; rol autonome zenuwstelsel bij het geboorteproces; uitleg hypnose en eerste oefeningen doen;
les 2: prenatale binding; prenataal ouderschap; de HypnoBirthing® ademhalingstechnieken; diepe ontspanningsoefeningen; massage technieken;
les 3: gevorderde hypnose oefeningen; geboortevoorkeuren thuis en in het ziekenhuis; beperkende gedachten loslaten; herkennen van signalen dat de geboorte begonnen is;
les 4: de rol van de geboortepartner; uitleg van de verschillende fases van het geboorteproces;
les 5: optimale houdingen die je aan kunt nemen tijdens het geboorteproces; positie van de baby beïnvloeden; het vierde trimester (na de geboorte).

Uiteraard is er tijdens de avonden veel ruimte om vragen te stellen en gaan we regelmatig samen oefenen met de verschillende technieken.

Onze cursisten vertellen: “We hebben inzicht gekregen in het natuurlijke geboorteproces, we weten beter wat we kunnen verwachten en hebben minder angsten. We hebben handvatten aangereikt gekregen om de geboorte kalm en ontspannen te laten verlopen. Dankzij de cursus kijken we met veel plezier en vertrouwen uit naar de geboorte van ons kindje. We hebben er zin in!”

Praktische informatie

De avondcursus is van 19:15 uur tot 21:45 uur. De kosten zijn €299,- en dit is inclusief deelname van de geboortepartner(s) (maximaal twee); het boek HypnoBirthing® door Marie F Mongan; audio materiaal en een map met hand-outs om thuis mee te oefenen.

Iedere cursist krijgt het boek; een map met hand-outs en de originele audiofiles.

De oefenmaterialen op de foto ontvang je tijdens de eerste les.

We willen niet dat de financiën een beperking zijn. Als dit voor jou/jullie het geval is dan horen we graag van je via het contactformulier. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) een HypnoBirthing® cursus vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt zelf bij je zorgverzekeraar controleren of dit voor jou het geval is. Let wel op: HypnoBirthing® docenten zijn geen zorgverlener en wij hebben daarom geen AGB-code.

Privé cursus

HypnoBirthing®Culemborg biedt ook privé cursussen aan. Eén van onze docenten komt dan vijf maal bij jou thuis. De kosten zijn €550,- inclusief reiskosten* en materialen.   Wanneer een bevriend stel mee doet krijgen jullie beiden korting en betalen jullie ieder €399,- voor de volledige cursus.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Je kunt op ieder moment in je zwangerschap deelnemen aan de cursus, idealiter start je tussen de 20e en 32e week van je zwangerschap. Heb je vragen voor je je in wilt schrijven? Mail ons dan via het contactformulier.

*onze docenten wonen in Culemborg en Utrecht. We rekenen geen reiskosten voor deze plaatsen en voor plaatsen in de directe omgeving.

Lees hier meer over ons privacybeleid.