Iedere cursist krijgt het boek; een map met hand-outs en de originele audiofiles.

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. De opbouw van de cursus is als volgt:

les 1: de werking van de baarmoeder en de hormonen tijdens het  geboorteproces; uitleg hypnose en eerste oefeningen doen;
les 2: prenatale binding; de HypnoBirthing® ademhalingstechnieken; diepe ontspanningsoefeningen;
les 3: gevorderde hypnose oefeningen; geboortevoorkeuren; beperkende gedachten loslaten;
les 4: de rol van de geboortepartner; het geboorteproces;
les 5: houdingen tijdens het geboorteproces; het vierde trimester (na de geboorte).

De oefenmaterialen op de foto ontvang je tijdens de eerste les.

Uiteraard is er tijdens de avonden veel ruimte om vragen te stellen en gaan we regelmatig samen oefenen met de verschillende technieken.Een les kan best lang zijn als je zwanger bent, daarom zorgen we voor afwisseling van werkvormen en is er koffie, thee en een gezonde snack. Ook kun je vrij gebruik maken van kussentjes en yoga matjes om comfortabel te zitten of liggen tijdens uitleg of tijdens oefeningen.

Praktische informatie

De avondcursus is van 19:15 uur tot 21:45 uur. De zaterdagochtend is van 10:00 uur tot 12:30 uur en de zaterdagmiddag is van 13:30 uur tot 16:00 uur. De groepscursus wordt gegeven in een prachtige en ontspannen ruimte bij centrum Mensenkind aan de Godfried Bomansstraat 2 in Culemborg. De kosten zijn €299,- en dit is inclusief deelname van de geboortepartner(s) (maximaal twee); het boek HypnoBirthing® door Marie F Mongan; audio materiaal en een map met hand-outs om thuis mee te oefenen.

We willen niet dat de financiën een beperking zijn. Als dit voor jou/jullie het geval is dan horen we graag van je via het contactformulier. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) een HypnoBirthing® cursus vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt zelf bij je zorgverzekeraar controleren of dit voor jou het geval is. Let wel op: HypnoBirthing® docenten zijn geen zorgverlener en wij hebben daarom geen AGB-code.

Privé cursus

HypnoBirthing®Culemborg biedt ook privé cursussen aan. Eén van onze docenten komt dan vijf maal bij jou thuis. De kosten zijn €550,- inclusief reiskosten* en materialen.   Wanneer een bevriend stel mee doet krijgen jullie beiden korting en betalen jullie ieder €399,- voor de volledige cursus.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Je kunt op ieder moment in je zwangerschap deelnemen aan de cursus. Heb je vragen voor je je in wilt schrijven? Mail ons dan via het contactformulier.

*onze docenten wonen in Culemborg en Utrecht. We rekenen geen reiskosten voor deze plaatsen en voor plaatsen binnen een straal van 20 kilometer van Culemborg en Utrecht.

Lees hier meer over ons privacybeleid.