Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. De opbouw van de cursus is als volgt:

les 1: de werking van de baarmoeder en de hormonen tijdens het  geboorteproces; rol autonome zenuwstelsel bij het geboorteproces; uitleg hypnose en eerste oefeningen doen;
les 2: prenatale binding; prenataal ouderschap; de HypnoBirthing® ademhalingstechnieken; diepe ontspanningsoefeningen; massage technieken;
les 3: gevorderde hypnose oefeningen; geboortevoorkeuren thuis en in het ziekenhuis; beperkende gedachten loslaten; herkennen van signalen dat de geboorte begonnen is;
les 4: de rol van de geboortepartner; uitleg van de verschillende fases van het geboorteproces;
les 5: optimale houdingen die je aan kunt nemen tijdens het geboorteproces; positie van de baby beïnvloeden; het vierde trimester (na de geboorte).

Uiteraard is er tijdens de avonden veel ruimte om vragen te stellen en gaan we regelmatig samen oefenen met de verschillende technieken.

Onze cursisten vertellen: “We hebben inzicht gekregen in het natuurlijke geboorteproces, we weten beter wat we kunnen verwachten en hebben minder angsten. We hebben handvatten aangereikt gekregen om de geboorte kalm en ontspannen te laten verlopen. Dankzij de cursus kijken we met veel plezier en vertrouwen uit naar de geboorte van ons kindje. We hebben er zin in!”

Praktische informatie

De avondcursus is van 19:30 uur tot 22:00 uur. De ochtendcursus is van 10:15 tot 12:45 uur. De kosten zijn €299,- en dit is inclusief deelname van de geboortepartner(s) (maximaal twee); het boek HypnoBirthing® door Marie F Mongan; audio materiaal, en een map met hand-outs om thuis mee te oefenen. Ook wordt er elk cursusmoment gezorgd voor een aantal heerlijke versnaperingen en is er onbeperkt koffie/thee en limonade beschikbaar.

Iedere cursist krijgt het boek; een map met hand-outs en de originele audiofiles.

De oefenmaterialen op de foto ontvang je tijdens de eerste les.

We willen niet dat de financiën een beperking zijn. Als dit voor jou/jullie het geval is dan horen we graag van je via het contactformulier. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) een HypnoBirthing® cursus vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt zelf bij je zorgverzekeraar controleren of dit voor jou het geval is. Let wel op: HypnoBirthing® docenten zijn geen zorgverlener en wij hebben daarom geen AGB-code.

Waarom vijf bijeenkomsten?

Af en toe wordt ons de vraag gesteld of 5 bijeenkomsten echt nodig zijn. Het antwoord is: ja. We begrijpen uiteraard dat vijf avonden of ochtenden voor sommige mensen een relatief grote tijdsinvestering is, maar je zult merken dat dit het dubbel en dwars waard is. Een hele HypnoBirthing cursus in minder lessen verzorgen is niet doenbaar en bovendien niet toegestaan vanuit de HypnoBirthing Vereniging. Simpelweg omdat de kans groot is dat het niet zal bevallen (letterlijk!).
Dit programma zit zo goed in elkaar dat iedere sessie naadloos voortbouwt op de vorige. We zouden dus niet eens kunnen kiezen welke waardevolle informatie we jullie dan zouden moeten onthouden…

Een hele cursus lijkt misschien prijzig maar is dat niet als je het terug rekent naar het aantal uren dat we onze persoonlijke aandacht aan jullie geven, ook straks na de geboorte als jullie met eventuele vragen of onzekerheden zitten.
We kunnen jullie verzekeren: een geboorte waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken is beslist onbetaalbaar!
We hopen jullie dus te kunnen verwelkomen op een van onze cursussen.

Vijf avonden oppas regelen voor eventuele andere kinderen…? Oei!

Het is heel begrijpelijk dat dit een uitdaging kan zijn, we denken daarom graag met je mee! In overleg is het mogelijk om je kindje(s) mee te nemen, we regelen in dat geval oppas en wat te doen voor de kinderen. Een andere mogelijkheid is dat we een aantal cursusavonden bij jullie thuis houden, zodat er niet vijf weken achter elkaar oppas voor de kinderen hoeft te zijn. Laat het ons weten via het  contactformulier dan bespreken we de mogelijkheden.

Privé cursus

HypnoBirthing®Culemborg biedt ook privé cursussen aan. Eén van onze docenten komt dan vijf maal bij jou thuis. De kosten zijn €550,- inclusief reiskosten* en materialen.   Wanneer een bevriend stel mee doet krijgen jullie beiden korting en betalen jullie ieder €399,- voor de volledige cursus. Het is ook mogelijk om een privé cursus te volgen bij ons op locatie. Deze privé lessen worden gegeven op Blokwetering 1 te Culemborg.

Opfris cursus

Heb je al eerder een cursus HypnoBirthing gevolgd bij een erkende Child Birth Educator volgens de Mongan Method? Dan is het mogelijk om bij een volgende zwangerschap een opfriscursus bij ons te volgen. Een opfriscursus kan wel in minder bijeenkomsten dan vijf. Meestal bestaat een opfriscursus uit twee bijeenkomsten. De kosten voor een opfriscursus zijn €75,-  per bijeenkomst van 2,5 uur. Indien je ook graag opnieuw de materialen ontvangt komt hier eenmalig €25,- bij. De opfriscursus kan zowel bij jullie thuis plaatsvinden als bij HypnoBirthing Culemborg. Heb je interesse in een opfriscursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Je kunt op ieder moment in je zwangerschap deelnemen aan de cursus, idealiter start je tussen de 20e en 32e week van je zwangerschap. Heb je vragen voor je je in wilt schrijven? Mail ons dan via het contactformulier.

*onze docente woont in Culemborg. We rekenen geen reiskosten binnen Culemborg en de directe omgeving (in een straal van 7 km).

Lees hier meer over ons privacybeleid.