Over ons

Bij HypnoBirthingCulemborg® geven meerdere docenten les. Hier leer je hen kennen!

Marriëtte en HypnoBirthing®

Een familielid gaf mij tijdens mijn eerste zwangerschap het advies een HypnoBirthing® cursus te volgen. Zij zag dat ik graag de controle houd en dat ik makkelijk ‘in mijn hoofd ga zitten’. Daar ben ik haar nog altijd dankbaar voor. Tijdens de cursus kreeg ik voldoende nieuwe kennis over het geboorteproces dat ik mijn angsten kon loslaten. Voor mijn man was het belangrijk dat hij leerde wat hij kon doen. De oefeningen brachten ons dichter bij elkaar en dichter bij onze dochter.

Ik werk al jaren als docente in het MBO. Tijdens  mijn tweede zwangerschap merkte ik dat ik de waarde van de HypnoBirthing® technieken wil doorgeven aan anderen. Nu mag ik die passie combineren met mijn vak!

Iedere geboorte is anders en er bestaat geen perfecte geboorte. Maar het maakte voor mij een groot verschil dat ik zonder angst, met vertrouwen en ontspannen het proces kon aangaan. Ik deel deze succeservaring graag met anderen.

Mirjam en HypnoBirthing®

Mijn beide jongens zijn thuis geboren. Toch was het verschil tussen de geboorte van onze oudste (zonder gebruik van HypnoBirthing® technieken) en onze tweede zoon (met gebruik van HypnoBirthing® technieken) groot. Door de technieken te gebruiken heb ik de sensaties die ik bij de geboorte van mijn jongste zoon voelde niet als pijn ervaren. Zo bijzonder vond ik dat… De geboorte ervaring van mijn jongste heeft me aan het denken gezet. Elke zwangere vrouw zou wat mij betreft de kans moeten krijgen om een zachte, ontspannen geboorte te beleven samen met haar geboortepartner en haar baby. Mijn inziens wordt de rol van de partner nog vaak onderschat. Terwijl een partner zoveel meer kan doen dan ‘washandjes op je voorhoofd leggen’ of (nog erger) hulpeloos toekijken. De geboorte is iets van jullie samen en jullie kindje.

Nu ben ik zwanger van onze derde zoon en mag ik zelf de HypnoBirthing® filosofie doorgeven! Door middel van HypnoBirthing® leer je hoe je helemaal in je vrouwelijke kracht komt. Een prachtig cadeau aan jezelf, je partner en je kindje.